REPLIQUE

 Fredericia Furniture

 

Farverige Nanna Ditzel ville være fyldt 90 år
 
Der er intet så skønt, som når jeg får lov til at beskæftige mig med farverige mennesker, der selv vælger, hvilke veje de vil gå! Sådan et menneske var designer Nanna Ditzel (1923-2005). 
 
Det valgte FREDERICIA at fejre en torsdag i oktober. Til dette formål stod jeg for et morgenmadsarrangement for det danske pressekorps. Farverige juicer og yoghurt fyldt med frisk frugt blev kreeret af dygtige kokke, så det kulinariske passede farvemæssigt til den ikoniske TRINIDAD-spisebordsstol, der i anledning af jubilæet havde fået nye farver. 
 
Ikke blot var der farver på mad, stole og vægge, men i særdeleshed også på den danske designer Louise Campbell – arrangementets storyteller. 
 
Louise Campbell fortalte på den mest eventyrlige måde om sit syn på Nanna Ditzel, som var en mentor for hende og Danmarks Grand Old Lady inden for dansk design. 
 
Et kulørt og hjerteligt pressearrangement, hvor stylist Lene Ostenfeldt havde kurateret rammerne og polstringerne.
 
 
FREDERICIA fejrede 100-års jubilæum, 1911-2011
 
I 2011 fyldte FREDERICIA 100 år, hvilket blev fejret med et storstilet pressearrangement, nye stylinger samt bevingede ord. 
 
FREDERICIAS lange og interessante historie lader sig ikke fornægte og blev derfor omdrejningspunktet for min idégenerering og organisering af husets runde jubilæum. En hyldest til et hus fyldt med anekdoter om den tidligere direktør Andreas Graversen og hans tætte forhold til talentet Børge Mogensen. 
 
Hvordan ville de to mon have sammensat et pressearrangement? 
 
God mad og liflige dråber ville nok have stået højest på de to herrers ønskeseddel, og hvem håndterer en sådan opgave mere velsmagende og opfindsomt end kogekone og madskribent Nanna Simonsen? 
 
Heller ikke et jubilæum uden en historie om tiden, hvori vi lever! Derfor havde jeg indbudt sociolog og foredragsholder Emilia van Hauen til at holde et oplæg om tid, tendenser og om, hvorfor FREDERICIAs ikoniske møbler stadig lever og skaber drømme. 
 
Til dagen havde stylist Gitte Kjær skabt en formidabel scene med møbler i unikke polstringer.